Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Дуальна форма – це цільове навчання та гарантія успішного працевлаштування

Дата: 23.02.2022 10:30
Кількість переглядів: 386

Фото без опису

 Сьогодення вимагає від фахівців служби зайнятості посилити увагу до очікувань роботодавців.

Державна служба зайнятості займає активну позицію в процесі організації професійного навчання за дуальною формою, адже це набуття практичних навичок безпосередньо на робочому місці та адаптація до роботи. Професійне навчання безробітних за дуальною формою здійснюється наступним чином: теоретична частина підготовки проходить на базі закладу освіти, а практична — на робочому місці безпосередньо на виробництві.

Навчання безробітних за дуальною формою має високу ефективність та результативність, адже воно передбачає врахування особливостей та специфіки виробництва, а весь навчальний процес супроводжують досвідчені педагогічні працівники та наставники від роботодавця. А поєднання отриманих теоретичних знань з практичним досвідом роботи на одному чи кількох підприємствах, дає змогу безробітному адаптуватися на робочому місці, а роботодавцю - отримати кваліфікованого фахівця.

Переваги дуальної форми навчання для роботодавців порівняно з традиційною системою: максимальна відповідність знань та вмінь працівників потребам підприємства після проходження навчання; оптимізація часу та коштів на пошук працівників, їх перенавчання та адаптацію до умов конкретного підприємства.

Одним з прикладів роботи із роботодавцями є співпраця Токмацької міськрайонної філії Запорізького обласного центру зайнятості з фізичною особою підприємцем Людмилою Бебешко, яка тривалий час шукала підходящу кандидатуру в салон «ВАСЕЛІСА» для укомплектування вакансії на посаду «Манікюрник». Кар’єрні радники запропонували роботодавцю кандидатури на дану посаду. За результатами співбесіди роботодавець обрала Ангеліну Н., яка звернулась до центру зайнятості у квітні 2021 року за пошуком роботи. Паралельно з навчанням безробітна проходила практику на підприємстві.  Після успішного закінчення навчання та отримання свідоцтва про присвоєння робітничої кваліфікації, у січні поточного року, Ангеліна приступила до роботи в салон краси «ВАСЕЛІСА». Дівчина задоволена тим, що має стабільну роботу, до того ж займається справою, яка їй до душі.

«Кожна людина має свій талант, який треба розвинути. Безумовно, це непростий шлях, де для успіху потрібна мотивація. А ще віра в себе та свої здібності, у власні сили. І головне - треба бути готовим до роботи, - розповідає директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

 

Додаткову інформацію можна отримати у Оріхівській районній філії Запорізького ОЦЗ за номером (06141)4-18-05


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь