Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Підприємці Запорізького регіону сплатили 194 мільйони гривень єдиного податку

Дата: 16.02.2022 09:36
Кількість переглядів: 230

За перший місяць року місцеві бюджети отримали від запорізьких суб'єктів підприємництва 194 мільйони гривень єдиного податку. Це на 45,2 мільйона гривень або на 30 відсотків більше, ніж було сплачено у січні 2021 року.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, фізичні особи-підприємці направили до скарбниць понад 126 мільйонів гривень, СПД-юридичні особи – 19 мільйонів гривень, агровиробники – 48,7 мільйона гривень.

Найбільші платежі спрямовано до міського бюджету Запоріжжя – майже 91 мільйон гривень, мелітопольські і веселівські підприємці забезпечили 20,5 мільйона гривень, бердянські і приморські – 17,2 мільйона гривень, оріхівські та гуляйпільські – 10,4 мільйона гривень, пологівські, більмацькі та розівські – 9,3 мільйона гривень, енергодарські, кам'янсько-дніпровські та великобілозерські – 9,2 мільйона гривень, токмацькі і чернігівські – понад 9 мільйонів гривень, василівські та михайлівські – 8,5 мільйона гривень тощо.

Всього в регіоні за спрощеною системою оподаткування працюють 54300 фізичних осіб-підприємців, дев'ять тисяч СПД-юридичних осіб та дві тисячі представників сільського господарства.

Нагадуємо, 18 лютого – останній день сплати авансових внесків з єдиного податку фізичними особами-підприємцями першої та другої групи за лютий. А 21 лютого є граничною датою сплати єдиного податку платниками третьої групи, за результатами поданих декларацій за 2021 рік. Також 21 лютого є останнім днем подання податкової декларації платника єдиного податку для платників четвертої групи на 2022 рік.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь