Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

59 тисяч мешканців Запорізької області заборгували бюджетам громад 79 мільйонів гривень майнових податків

Дата: 30.11.2021 15:33
Кількість переглядів: 122

З початку року 332 тисячі запорізьких платників-фізичних осіб сплатили до місцевих бюджетів 309 мільйонів гривень майнових податків, що перевищило минулорічні надходження на 73 мільйони 600 тисяч гривень або на 24 відсотки. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Проте на сьогодні 59 тисяч власників нерухомості та землекористувачів-фізичних осіб накопичили податкові борги на суму 78,6 мільйона гривень. Зокрема, недоїмка з плати за землю складає майже 41 мільйон гривень, з податку на нерухоме майно – 37,7 мільйона гривень.

У п'ятірці найбільших боржників з земельного податку та орендної плати – платники Запорізької міської громади (9,4 млн.грн), Приморської міської громади (2,7 млн.грн), Мелітопольської міської громади (2,6 млн.грн), Бердянської міської громади (2,2 млн.грн) та Семенівської сільської громади (2 млн.грн). У ТОП-5 найменших боргів – Воздвижівська сільська громада (2,1 тис. грн), Малотокмачанська (3,5 тис. грн), Таврійська (5,4 тис. грн), Степненська (12,6 тис. грн) та Андрівська сільська громада (12,9 тис. грн).

Серед "лідерів" з недоїмки з податку на нерухоме майно – боржники Запорізької міської громади (14,7 млнгрн), Мелітопольської міської громади (6,8 млнгрн), Широківської сільської громади (3,4 млн.грн), Токмацької міської громади (1,6 млн.грн) та Бердянської міської громади (1,3 млн.грн).

Найменшу заборгованість мають власники нерухомості таких сільських та селищних громад: Комиш-Зорянської (0,1 тис грн), Малотокмачанської (0,2 тис. грн), Малинівської (0,4 тис. грн), Розівської (1,1 тис. грн) та Воскресенської (1,2 тис. грн).

Як повідомив керівник податкової служби регіону, для недопущення бюджетних втрат фахівці податкової служби разом із представниками територіальних громад проводять інформаційну роботу серед громадян щодо необхідності обов'язкового погашення боргів перед місцевими скарбницями.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь