Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

До уваги платників, які використовують єдиний рахунок!

Дата: 23.09.2021 11:39
Кількість переглядів: 209

Фото без опису

Відповідно до статті 42 прим.1Податкового кодексу України електронний кабінетзабезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених цим Кодексом та іншими законами, контроль за дотриманим яких покладено на контролюючі органи, та нормативно-правовими актами, прийнятими на підставі та на виконання цього Кодексу та інших законів, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, зокрема, шляхомперегляду інформації по єдиному рахунку, у тому числі з Реєстру платежів з єдиного рахунку в розрізі окремого платника податків.

Інформацію про рух коштів на єдиному рахунку для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску в актуальному стані платники податків мають можливість переглянути  в режимі "Єдина картка платника" пункту меню "Єдиний рахунок" Електронного кабінету.

 

До 1 жовтня необхідно подати повідомлення про участь у міжнародній групі компаній

 

До 1 жовтня 2021 року платники податків, які в 2020 році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подати звіт про контрольовані операції.

Разом із тим, звертаємо особливу увагу платників, що згідно оновленоїстатті 39 Податкового кодексу України в 2021 році вперше разом із звітом про контрольовані операції подається Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній.

Звіт про контрольовані операції та Повідомлення подається центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

Форма та Порядок складання Повідомлення затверджені Наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 2020 року №839 та передбачають подання Повідомлення всіма платниками, які здійснювали контрольовані операції, в тому числі тими з них, які не входять до міжнародної групи компаній.

Зокрема, формою Повідомлення передбачено графу 6 «Код повідомлення щодо належності до міжнародної груп компаній» заголовної частини Повідомлення, в якій проставляється один з двох кодів, що повідомляють про статус платника податків, який подає Повідомлення, щодо його належності до міжнародної групи компаній:

UNC101 - платник податків, який здійснив операції, що визнаються контрольованими відповідно до вимог пункту 39.2 статті 39 Податкового кодексу України, входить до складу МГК у її визначенні, наведеному у підпункті 14.1.113 3 пункту 14.1.113 статті 14 Кодексу;

UNC102 - платник податків, який здійснив операції, що визнаються контрольованими відповідно до вимог пункту 39.2 статті 39 Кодексу, не входить до складу МГК у її визначенні, наведеному у підпункті 14.1.113 3 пункту 14.1.113 статті 14 Кодексу.

У разі зазначення коду "UNC102" графи 7.1 - 11 та розділи I, II основної частини Повідомлення не заповнюються, а у графі 12, за потреби, можуть бути надані додаткові пояснення щодо непоширення на нього визначення "учасник міжнародної групи компаній".

Відповідальність за неподання Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній передбачена пунктом 120.3 статті 120 Кодексу у вигляді штрафу, що становить 50 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь