Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

До кінця року у Запорізькій області завершать ремонт приймальних відділень 9 опорних лікарень

Дата: 23.09.2021 11:14
Кількість переглядів: 231

 

Фото без опису

У Запорізькій області завершується реконструкція приймальних відділень, що проводиться в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Вже повністю відремонтовано п’ять відділень, триває ремонт трьох.  В тому числі у приймальних відділеннях Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги  і міської лікарні №9 Запоріжжя.

Хід робіт у лікарні №9 перевірив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух.

Це одна з найбільших  лікарень області — вона обслуговує близько 200 тис. мешканців Дніпровського та Хортицького районів Запоріжжя та надає екстрену медичну допомогу дитячому та дорослому населенню, в тому числі інших районів міста і області. Стаціонарну допомогу отримують щорічно понад 16 тис. хворих.

Зараз 9 міська лікарня функціонує як найбільший центр надання допомоги хворим на COVID 19 в регіоні. В разі необхідності тут можуть розгорнути 260 ліжко-місць, зараз вже лікується  135 хворих на коронавірус. Тож ремонтні роботи ускладнюються тим, що відділення діюче. Втім попри це вже вдалося виконати 85% реконструкції.

Фото без опису

На сьогодні в приймальному відділенні облаштували сучасні палати для хворих з підведеним потоковим киснем, приміщення під медичні кабінети, кабінет УЗД. Тривають роботи в хірургічному блоці.

Змінюється не лише зовнішній вигляд відділення, а й філософія його роботи. Це інша логістика надання послуг пацієнтам – всі процедури, які має отримати пацієнт у невідкладному стані, він зможе отримати на одному поверсі – не потрібно буде для діагностики чи операції піднімати людину на інші поверхи. Всі спеціалісти, все обладнання буде сконцентровано у приймальному відділення – це збільшує швидкість обстеження. А чим швидше ставлять діагноз, тим швидше починається лікування. 

До кінця року ремонтні роботи будуть завершені в усіх дев’яти приймальних відділеннях, що оновлюють за програмою президента України «Велике Будівництво». 

Залишилося ще два в місті Запоріжжі, як бачимо це відділення все завершують цього року. Також тривають роботи в Токмаку – протягом місяця буде завершено, і Енергодар вже здали нещодавно. Це що стосовно саме ремонтних робіт. Далі буде питання із закупівлею обладнання, та облаштуванням приміщень для його розташування, — зазначив голова ЗОДА Олександр Старух.

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь