Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Головна спортивна школа області після реконструкції збільшиться втричі

Дата: 23.09.2021 11:04
Кількість переглядів: 212

 

Фото без опису

У Запоріжжі триває реконструкція головної кузні спортивних кадрів регіону – обласної школи вищої спортивної майстерності. Ремонт стартував 2008 року, але за першим проектом мали просто накрити дахом відкритий басейн — плани переробляли тричі, в результаті зараз роблять повну реконструкцію кузні олімпійських кадрів.

Спершу було запроектовано зробити перекриття басейну, щоб він не був простонеба. Кілька разів цей проект корегувався. ШВСМ потрапила до президентської програми «Велике будівництво», тепер в проекті ремонт всього приміщення а не лише одного басейну. Неправильно робити лише частину будівлі – а решта залишиться ще радянського зразка, — розповів голова ЗОДА Олександр Старух, — До кінця року має бути зроблений басейн і всі суміжні приміщення. У нас за програмою «Велике будівництво» комплексний підхід – і всередині треба оновлювати будівлі і зовні.

Окрім власне перекриття відкритого басейну, до цієї частини добудували приміщення для залу дзюдо та залу фітнесу, сауни, медичного кабінету, кабінетів тренерів, чотирьох санвузлів. В результаті реконструкції приміщення ШВСМ буде збільшено в три рази.

Зараз будівельники завершили перекриття будівлі новим дахом, триває обшивка та утеплення фасаду, встановлення вітражів у приміщенні басейну.

Триває демонтаж у старому приміщенні школи, а в добудові вже зроблено каналізацію та водовідведення, зонували приміщення для майбутніх кабінетів – встановлено міжкімнатні стіні.

Завершити зовнішні роботи підрядних планує до 1 листопада. Одночасно встановлюють систему опалення, аби мати можливість перейти до внутрішніх робіт. Всі роботи ведуться згідно графіка.  

Вартість реконструкції ШВСМ складає 100 млн гривень, з них 60 це субвенція держави за програмою «Велике будівництво».

Після реконструкції Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності стане домівкою для півтори тисячі спортсменів – 300 це постійний склад ШВСМ спортсмени вищого рівня, олімпійці,  решта – вихованці обласного спортивного інтернату та дитячо-юнацьких спортивних шкіл області.

 

Фото без опису

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь