Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Зміцнення ресурсної бази громад: онлайн-практикум для запорізьких ОТГ

Дата: 24.05.2021 13:31
Кількість переглядів: 154

Сьогодні у Запорізькій міській раді відбувся практикум із застосування законодавства "Фінансове забезпечення територіальних громад. Законодавчі ініціативи з ПДФО", спікерами якого виступили виконавчий директор Запорізького регіонального відділення Асоціації міст України Олексій Бєліков, заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська та  радниця Запорізького міського голови Валентина Малиш.

Олена Щедровська акцентувала увагу представників територіальних громад на тому, що податкова служба регіону підтримує постійний діалог з представниками місцевих органів влади, зокрема, щодо забезпечення стабільних податкових надходжень до бюджетів та залучення додаткових фінансових ресурсів.

Так, у рамках плану спільних дій Головного управління ДПС області та територіальних громад проводиться інвентаризація земельних ділянок, що безпосередньо впливає на збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб від здачі паїв в оренду, плати за землю та єдиного податку IV групи.

Крім того, серед пріоритетів у співпраці – заходи з легалізації доходів та найманої праці, контроль у сфері реалізації підакцизної продукції та застосування РРО, а також актуалізація інформації стосовно об'єктів нерухомості, якими користуються суб'єкти господарювання і громадяни.

Так, у результаті спільних заходів з початку року у Запорізькій області до місцевих бюджетів додатково надійшло 9,8 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, 2,3 мільйона гривень єдиного податку, 3,6 мільйона гривень земельного податку, 1,5 мільйона податку на нерухоме майно та 385 тисяч гривень плати за ліцензії.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь