Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Податкова заборгованість у Запорізькій області зменшилась на 68 мільйонів

Дата: 29.04.2021 20:28
Кількість переглядів: 186

Фото без опису

За перший квартал податкові борги запорізьких підприємств і підприємців скорочено на 68 мільйонів 400 тисяч гривень. Так, до державного бюджету надійшло 34 мільйони 300 тисяч гривень, до місцевих скарбниць – 34 мільйони 100 тисяч гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Для зменшення недоїмки фахівці податкової служби регіону застосовували комплекс заходів відповідно до вимог Податкового кодексу України. Так, стягнуто платіжними вимогами з рахунків боржників та вилучено готівки на суму 4,6 мільйона гривень. Від підприємств, які знаходяться в процедурах банкрутства, до бюджету надійшло 5,8 мільйона. За рахунок реалізації дебіторської заборгованості скарбниці отримали 1,6 мільйона, від продажу заставного майна – 470 тисяч гривень тощо.

До суду подано 118 позовів про стягнення боргу в сумі 26,7 мільйона гривень. На даний час винесено 60 судових рішень, до бюджету вже надійшло 7,3 мільйона гривень.

Списано безнадійний податковий борг у сумі 248 мільйонів, у тому числі, 210 мільйонів гривень – у зв'язку з ліквідацією боржників.

Заборгованість з єдиного внеску зменшилась на 18 мільйонів і станом на 1 квітня складає 591 мільйон гривень. Списано боргів з ЄВ майже на 29 мільйонів гривень.

З початку року погашено недоїмку з єдиного внеску у сумі 17,5 мільйона, зокрема, 4 мільйони – через органи Державної виконавчої служби.

 

Нагадаємо, на сайті Державної податкової служби розміщується інформація про суб'єктів господарювання, які мають податковий борг:

https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/296361.html.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь