Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Запорізькі підприємства-водокористувачі спрямували до бюджетів майже 70 мільйонів гривень

Дата: 21.04.2021 19:21
Кількість переглядів: 180

Фото без опису

У січні-березні запорізькі компанії і підприємці перерахували до бюджетів усіх рівнів 69 мільйонів 800 тисяч гривень рентної плати за спеціальне використання води. У порівнянні з відповідним періодом 2020 року надходження збільшились на 25 мільйонів 800 тисяч гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Так, від водокористувачів до державного бюджету надійшло 38,4 мільйона гривень (+14,2 мільйона), до місцевих скарбниць – 31,4 мільйона гривень (+11,6 мільйона).

Найбільші платежі спрямували енергодарські, кам’янсько-дніпровські та великобілозерські суб'єкти господарювання – 38 мільйонів, платники м. Запоріжжя забезпечили 23 мільйони, якимівські та приазовські – 717 тисяч, токмацькі та чернігівські – 385 тисяч, мелітопольські та веселівські – 342 тисячі, василівські та михайлівські – 256 тисяч тощо.

Усього в Запорізькій області перебувають на обліку 552 платники рентної платі за спеціальне використання води.

Нагадаємо, платниками рентної плати за спеціальне використання води є:

– первинні водокористувачі-суб'єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи-підприємці, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об'єктів;

– суб'єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи-підприємці, які використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь