Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Наповнення запорізьких місцевих бюджетів: податківці презентували план взаємодії з територіальними громадами

Дата: 25.02.2021 11:27
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

У Запоріжжі під керівництвом голови обласної державної адміністрації Олександра Старуха відбувся День територіальних громад. Участь у заході взяли начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, очільники територіальних громад регіону, структурних підрозділів облдержадміністрації, податкової служби області.

Доповідаючи про результати наповнення місцевих бюджетів, Роман Афонов наголосив, що регіон має позитивну динаміку зростання податкових надходжень. В той же час збільшенню доходів скарбниць сприятиме ефективна співпраця з об'єднаними територіальними громадами, які зацікавлені у стабільному отриманні фінансових ресурсів.

Презентуючи план взаємодії з ОТГ, керівник податкової служби області повідомив, що він передбачає п'ять ключових напрямів, серед яких – проведення інвентаризації земельних ділянок, об'єктів нерухомості, актуалізація Державного реєстру речових прав, легалізація найманої праці, робота над обліком об'єктів торгівлі з урахуванням наявності РРО та ліцензій на право реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, а також декларування доходів громадянами, які надають послуги з обробітку, збору врожаю тощо, в тому числі, на власній техніці.

Детально про вектори спільної діяльності розповіла заступниця начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська.

Також на засіданні розглянули питання формування бюджетів територіальних громад, зокрема, стан надходжень до обласного і місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб, плати за землю і єдиного податку. Учасники підкреслили необхідність своєчасного прийняття місцевими радами рішень про встановлення ставок податків і зборів на територіях, а також визначили першочергові заходи з детінізації економіки регіону.

Крім того, представники обласної влади і громад обговорили актуальні можливості залучення фінансування грантових організацій для реалізації інфраструктури проєктів громад, використання освітньої та інших субвенції та тему пасажирських перевезень залізничним транспортом в приміському сполученні.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь