Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Декларування доходів: право чи обов'язок? Вебінар для запоріжців

Дата: 08.02.2021 14:54
Кількість переглядів: 231

Запорізькі податківці продовжують онлайн взаємодію з платниками. Черговий вебінар був присвячений цьогорічній кампанії декларування доходів громадян.

Хто, за яких умов та в який термін повинен обов'язково подати річну декларацію, а хто може скористатися податковою знижкою – ці та інші питання роз'яснювала заступниця начальника управління-начальниця відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Головного управління ДПС у Запорізькій області Ірина Лізогубова.

Процес декларування доходів за 2020 рік розпочався з 1 січня 2021 року і завершиться 30 квітня. Упродовж цього періоду зобов'язані задекларувати доходи ті громадяни, які їх отримували не від податкових агентів і з цих сум не були сплачені податки. Так, серед таких: іноземні доходи, від продажу або надання в оренду рухомого та нерухомого майна, від реалізації власної сільськогосподарської продукції, від продажу цінних паперів та корпоративних прав, від провадження господарської діяльності або незалежної професійної діяльності, а також спадщина, подарунки та інші доходи.

Також запоріжці можуть скористатися правом на отримання знижки, якщо у 2020 році вони мали певні витрати. Це, зокрема: сплата за своє навчання і навчання члена сім'ї першого ступеня споріднення, частина суми відсотків, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом, благодійні внески неприбутковим організаціям, страхові платежі і пенсійні внески, сплачені громадянином страховикові-резидентові, недержавному пенсійному фонду, банківській установі за договорами довгострокового страхування життя і недержавного пенсійного забезпечення, а також витрати за переобладнання власного транспортного засобу на альтернативні види біопалива, оплату допоміжних репродуктивних технологій, вартість державних послуг і державного мита, пов'язаних з усиновленням дитини та інші.

Направити документи на податкову знижку можна упродовж всього 2021 року.

Для подання декларації є можливість обрати один із трьох способів: в Електронному кабінеті за допомогою електронного ключа, відправити поштою або за місцем реєстрації у Центрах обслуговування платників податкових інспекцій.

 

Більше інформації про кампанію "Декларування 2021" – за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2021.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь