Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Податкові борги списані 72 тисячам запорізьких платників

Дата: 25.01.2021 13:15
Кількість переглядів: 189

Фото без опису

В рамках виконання Закону України про підтримку бізнесу у період локдауну податкова служба в автоматичному режимі провела списання податкового боргу 71 758 платникам податків на загальну суму 27 мільйонів 848 тисяч гривень.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, ця процедура передбачала разове списання несплачених податків і зборів, сукупний розмір яких станом на 1 листопада 2020 року не перевищував 3060 гривень та залишався несплаченим. При цьому платникам жодних заяв надавати до податкової було не потрібно.

Так, у м. Запоріжжя 6730 представникам бізнесу списано 5 мільйонів податкового боргу, у м. Мелітополь – 7904 суб'єктам підприємництва на суму 3,3 мільйона, у м. Бердянськ – 5453 підприємцям і компаніям на суму 1,8 мільйона, у Приморському районі – 4015 платникам на суму 2,3 мільйона, у Якимівському районі – 3,9 тисячі СПД на суму 1,9 мільйона, у Приазовському районі – 4,5 тисячі платникам на суму 1,7 мільйона, у Мелітопольському районі – 5,2 тисячі СПД на суму 1,7 мільйона, у Вільнянському районі – 5,2 тисячі СПД на суму 1,5 мільйона, у Запорізькому районі – 5,6 тисячі СПД на суму 1,4 мільйона, у Василівському районі – 3,6 тисячі СПД на суму 1,3 мільйона, у м. Токмак – 1165 платникам на суму 456 тисяч тощо.

Майно платників податків, яким було проведено списання боргу, звільняється з-під податкової застави та виключається з відповідних державних реєстрів. Також інформація про списані суми передається до органів Державної виконавчої служби для закриття виконавчих проваджень.

Інформацію про списання податкового боргу платник податків може отримати в приватній частині Електронного кабінету.

Списання боргу здійснено відповідно до Закону України від 4 грудня 2020 року №1072-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

 

Також нагадуємо про продовження терміну списання заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування. Для того, щоб скористатися цією можливістю, фізичні особи-підприємці, які не здійснювали діяльність та не отримували доходи упродовж 2017-2020 років, мають до 1 березня надати до податкової служби відповідну заяву та звітність.

Більш детальна інформація за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/445785.html.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь