Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Звичайний касовий апарат або РРО в смартфоні? Під час вебінару запорізькі платники дізнались більше

Дата: 22.01.2021 09:15
Кількість переглядів: 209

Які новації у сфері застосування касової техніки, яким ФОПам обов'язково необхідно використовувати реєстратори розрахункових операцій, звичайний РРО або цифрова альтернатива – з цими та іншими питаннями допомагали розібратися підприємцям фахівці податкової служби Запорізької області під час вебінару.

Працівники відділу фактичних перевірок детально розповіли про зміни законодавства для ФОПів-єдинників у використанні РРО з 2021 року. Так, підприємці першої групи спрощеної системи оподаткування РРО не застосовують. Платники другої та третьої груп мають працювати з РРО за таких умов: річний дохід більше 1 мільйона 320 тисяч гривень або торгівля технічно складними товарами, лікарськими заходами та медичними виробами, ювелірними виробами або з дорогоцінних металів, а також надання платних послуг у сфері охорони здоров'я. Для інших видів діяльності терміни обов'язкового застосування РРО перенесено до 01.01.2022 року.

Також податківці роз'яснили особливості використання касової техніки для підприємців загальної системи оподаткування, під час надання дистанційних послуг або інтернет-торгівлі, розповіли про нюанси лібералізації штрафних санкцій за порушення у сфері готівкових операцій.

Фахівці податкової назвали основні переваги програмних реєстраторів розрахункових операцій. Було наголошено, що ПРРО є простими в роботі, програмне забезпечення, яке можна встановити на смартфон або інший ґаджет, надається податковою службою безкоштовно, у підприємця немає обов’язку придбавати принтер, адже рішення про те, в якій формі (електронній чи паперовій) видавати чек, приймає продавець. Крім того, немає необхідності встановлювати звичайний касовий апарат та платити за його обслуговування, а також наймати додаткових працівників.

У ході вебінару платники мали можливість поставити запитання та отримати фахові відповіді.

Якщо підприємці потребують додаткових роз'яснень, співробітники податкової служби готові їх надати. Також радимо скористатися інформаційним розділом на вебпорталі ДПС "Програмні РРО".

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь