Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Від Запорізької області пенсійний і соціальні фонди отримали дев'ять мільярдів

Дата: 05.01.2021 11:21
Кількість переглядів: 184

Фото без опису

За 2020 рік роботодавці регіону сплатили 8 мільярдів 906 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (за оперативною інформацією). Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, надходження порівняно з 2019 роком зросли на 627 мільйонів або на 7,6 відсотка.

Так, суб'єкти господарювання м. Запоріжжя спрямували до пенсійного і соціальних фондів 4 мільярди 655 мільйонів, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 1 мільярд 312 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 827 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 604 мільйони, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 255 мільйонів, Василівського та Михайлівського районів – 253 мільйони, Вільнянського, Новомиколаївського районів – 240 мільйонів тощо.

Нагадаємо, з 1 січня мінімальна сума єдиного внеску становить 1320 гривень, а максимальна сума – 19800 гривень.

Відповідно до законодавчих змін тимчасово звільняються від нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску за себе платники єдиного податку 1-ї групи за періоди: з 1 по 31 грудня 2020 року, з 1 по 31 січня, з 1 по 28 лютого, з 1 по 31 березня, з 1 по 30 квітня та з 1 по 31 травня 2021 року. Ці місяці будуть зараховані до страхового стажу.

Крім того, для фізичних осіб-підприємців загальної системи оподаткування, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та членів фермерського господарства скасовується обов’язок сплачувати мінімальний розмір єдиного соціального внеску за місяці, у яких не було отримано доходу. Докладніше про особливості сплати ЄВ – у матеріалі за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/446985.html.

Також наголошуємо, що з 1 січня змінилися рахунки для сплати ЄВ: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/446361.html.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь