Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

З банківських депозитів запоріжців бюджет отримав 54 мільйони

Дата: 13.01.2021 13:17
Кількість переглядів: 171

У Запорізькій області минулого року з процентів депозитних банківських рахунків та вкладів у кредитних спілках до державного бюджету надійшло 54 мільйони 559 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб (без показників великих платників податків). Порівняно з 2019 роком надходження зросли на 336 тисяч.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, лише у грудні банківські та інші фінансові установи перерахували до скарбниці майже 4 мільйони гривень ПДФО.

Нагадаємо, ставка податку на доходи фізичних осіб з процентів від вкладів у банках, кредитних спілках складає 18 відсотків. Відповідальним за утримання і перерахування платежу до бюджету є банківська (фінансова) установа. Податок сплачується у термін не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

Відповідно до статті 170.4. Податкового кодексу України у податковому розрахунку інформація про суми банківського рахунку або ощадного сертифіката чи вкладу члена кредитної спілки, нараховані проценти, а також відомості про вкладників не передаються до податкової служби і залишаються конфіденційними.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь