Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Про боротьбу з амброзією

Дата: 02.06.2020 08:38
Кількість переглядів: 275

Фото без опису

Один з найбільш небезпечних бур’янів, який згубно впливає на організм людини -амброзія полинолиста.

Ця рослина однорічна. ЇЇ зовнішній вигляд нагадує коноплю, а в деяких випадках гіркий полин. Насіння амброзії швидко розноситься вітром на відстань до 5 км.

Особливо небезпечний бур’ян для людей, які страждають на амброзійний поліноз.

Пилок амброзії, потрапивши в дихальні органи людини, викликає сльозоточивість, також погіршується зір, підвищується температура тіла, з’являється кашель, головний біль, слабкість. У найбільш чутливих людей амброзія може спровокувати навіть напади астми.

Щоб уберегти себе від шкідливого впливу, бажано до початку цвітіння вирвати з коренем всі поодинокі рослини на своїй ділянці. На земельних ділянках підприємств, установ та організацій, на територіях населених пунктів та територіях, прилеглих до присадибних ділянок громадян, найбільш розповсюдженим методом боротьби є скошування, яке повинно бути системним протягом тривалого часу. У польових умовах, як правило, застосовуються хімічні методи боротьби з амброзією. Але обробку гербіцидами можна проводити на відстані не менше 1,5 км від населених пунктів.

Враховуючи вищезазначене, землевласникам та землекористувачам необхідно прийняти відповідні заходи щодо дотримання природоохоронного законодавства, знищення амброзії на своїй ділянці.

Виконавчий комітет Малотокмачанської сільської ради наголошує, що неприйняття своєчасних заходів  по боротьбі з бур’янами є порушенням природоохоронного законодавства, а саме ст. 35 ЗУ «Про охорону земель»  та тягне за собою притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 52 КУАП та накладення штрафних санкцій на громадян в розмірі 20 – 80 неоподаткованих мінімальних доходів на суму 340-1360 грн., на посадових осіб 50-100 неоподаткованих мінімальних доходів на суму 850-1700 грн.

 

Шановні жителі Малотокмачанської ОТГ
Давайте разом боротися з амброзією! 
Спільними зусиллями зведемо до мінімуму її негативний вплив на здоров’я людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь