Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Запорізькі банки сплатили майже 29 мільйонів з виплачених своїм вкладникам процентів

Дата: 13.07.2020 11:32
Кількість переглядів: 206

Фото без опису

У першому півріччі фінансові установи Запорізького регіону перерахували до державного бюджету 28 мільйонів 733 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб з нарахованих процентів за вкладами (без даних великих підприємств, які зареєстровані у Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДПС). Показники надходжень перевищили минулорічні більш ніж на два мільйони або на 8 відсотків. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Щомісячно від запорізьких платників державна скарбниця отримує, в середньому, 4,8 мільйона гривень ПДФО з відсотків за депозитами.

Найбільші платежі за шість місяців спрямували суб'єкти господарської діяльності м. Запоріжжя – майже 27 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 578 тисяч, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 539 тисяч, м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 204 тисячі, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 159 тисяч тощо.

Нагадаємо, ставка податку на доходи фізичних осіб з процентів від депозитних банківських рахунків, вкладів у кредитних спілках тощо складає 18 відсотків. Відповідно до ст. 170.4. Податкового кодексу України інформація про суми банківського рахунку або ощадного сертифіката чи вкладу члена кредитної спілки, нараховані проценти, а також відомості про вкладників не передаються до контролюючого органу, тобто залишаються конфіденційними.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь