Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Оріхівське управління нагадує платникам податків про податковий борг, та його наслідки

Дата: 28.05.2020 10:26
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

Станом на 01.05.2020 року за даними обліку Оріхівського управління в Оріхівському та Гуляйпільському районах нараховується 65 платників податків – юридичних осіб, які мають податковий борг та які заборгували по сплаті податків на суму 18082,1 тис. грн. та 2730 платників податків фізичних осіб підприємців з заборгованістю 12253,6 тис. грн.

Про виникнення податкового боргу та накладення податкової застави на активи боржника ДПС повідомляє податковою вимогою, яка містить інформацію про суму податкового боргу в розрізі податків та статусів (недоїмка, штраф, пеня), вказується дата виникнення та вимога про негайну сплату. Стягнення податкового боргу регулюється статтями Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями.

Слід звернути увагу боржників на підвищення фінансової відповідальності за несплату податків а саме: за затримку сплати податків нараховують пеню та штрафи за несвоєчасну сплату:

при затримці до 30 календарних днів - 10% погашеної суми боргу;

при затримці від 31 до 90 включно днів - 20% погашеної суми боргу.

При виникненні податкового боргу до підприємства застосовується податкова застава та іде стягнення коштів з рахунку згідно судових рішень, що в свою чергу ще більше призводить до некомфортного ведення бізнесу.

Оріхівське управління радить своєчасно та у повному обсязі сплачувати задекларовані грошові зобов’язання, а якщо і виник податковий борг то негайно його сплатити.

 

Оріхівське управління ГУ ДПС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь