Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Зміни з ЄСВ: що необхідно знати підприємцям?

Дата: 25.03.2020 13:24
Кількість переглядів: 258

Фото без опису

Підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, а також особи, які провадять незалежну професійну діяльність (наукову, літературну, артистичну, медичну, юридичну, адвокатську, нотаріальну) тимчасово звільняються від нарахування та сплати ЄСВ, за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року за себе.

Рішення про сплату єдиного соціального внеску за ці періоди вони приймають самостійно. У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у звітності про нарахування єдиного внеску.

Крім того, з 1 березня по 30 квітня тимчасово не застосовуються штрафні санкції за наступні порушення:

- несвоєчасна сплата (несвоєчасне перерахування) ЄСВ;

- неповна сплата або несвоєчасна сплата суми ЄСВ одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів);

- несвоєчасне подання звітності до податкових органів. Якщо за несвоєчасне подання звітності вже був накладений штраф, то за повторне порушення, вчинене щодо періодів з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року, штраф не застосовується.

Також з 1 березня по 30 квітня платникам ЄСВ не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню.

Нагадаємо, дані норми встановлені Законом України від 17.03.2020р. №533-ІХ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь