Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Податковий семінар: запорізьким освітянам – про оподаткування профспілок

Дата: 15.11.2019 11:49
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

У Будинку профспілок пройшов податковий семінар для працівників профспілкових організацій освітніх закладів Запоріжжя та області.

Оскільки профспілки є неприбутковими організаціями, фахівці податкової служби звернули увагу на умови збереження статусу неприбутковості та відповідних податкових пільг. Зокрема, керівники та бухгалтери профспілкових організацій мають слідкувати за розподілом коштів та їх цільовим використанням.

Крім того, слухачам семінару розповіли про оподаткування виплат профспілкових організацій. Враховуючи встановлений в 2019 році розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи, якщо сума виплат чи відшкодувань члену профспілки не перевищує 2690 грн, то вона не оподатковується ПДФО та військовим збором.

Також податківці нагадали, що реєстр неприбуткових організацій розміщено на сайті податкової служби, і представники профспілок можуть у будь-який час перевірити свою присутність у цьому реєстрі. Особливо це важливо для контрагентів, з якими вони співпрацюють.

Разом з тим, лектори звернули увагу на податкові новації щодо подання єдиної звітності з ПДФО та ЄСВ з 2021 року та законодавчі зміни щодо застосування РРО.

Наприкінці семінару освітяни мали змогу поставити запитання, тож усі бажаючі отримали необхідну їм інформацію.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь