Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Інформація про діяльність служби пробації

Дата: 10.02.2020 13:02
Кількість переглядів: 277

5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про пробацію», що визначив організаційно-правові засади для створення пробації України.

На сьогодні ми відзначаємо 5-ту річницю прийняття Закону України «Про пробацію».

Пробація передбачає створення системи реінтеграції правопорушника та відповідного середовища, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень.

Впровадження пробації в Україні – це не лише крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками, але й можливість виправлення правопорушників без ув’язнення.

Пробація – найпотужніший блок в кримінально-виконавчій системі. Кількість клієнтів пробації за чисельністю значно перевищує кількість осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

Сьогодні на обліку пробації Запорізької області перебуває 3489 (Оріхівський р-н – 109) осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі та щодо яких застосовано адміністративне стягнення у виді громадських, виправних та суспільно корисних робіт.

У розрізі видів покарання у Запоріжжі та області відбувають покарання 140 (4%) (Оріхівський р-н – 5) від загальної кількості засуджених до громадських робіт, 17 (1 %) (Оріхівський р-н – 1) засуджених до виправних робіт, 106 (3 %) (Оріхівський р-н – 3) засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю. 3035 (Оріхівський р-н – 106) або 92 % перебуває на обліку служби пробації осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням.

Від початку року на виконання до уповноважених органів з питань пробації у м. Запоріжжі та Запорізької області надійшло 1492 (Оріхівський р-н – 44) ухвали про складання досудової доповіді.

Впродовж року до структурних підрозділів пробації надійшло 956 (Оріхівський р-н – 22) повідомлень-запитів від установ виконання покарань (слідчих ізоляторів), із них: 592 (Оріхівський р-н – 13) щодо можливості проживання за обраним засудженим місце проживання; 194 (Оріхівський р-н – 4) – можливості працевлаштування; 217 (Оріхівський р-н – 2) – сприяння організації соціального патронажу засудженим віком до 35 років та 83 (Оріхівський р-н – 3) – щодо влаштування до спецустанов для звільнених засуджених віком старше 35 років.

Клієнтами пробації є: обвинувачені, стосовно яких органом пробації готується досудова доповідь; особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт; особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням; особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

Готові до співпраці та реалізації цікавих інформаційних проектів! 

 

ОРІХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СЕКТОР 

Філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області

 

Начальник сектору

 

 

Контактні дані:

 

Доновський Віталій Станіславович, підполковник внутрішньої служби

_______________________________________________________

поштова адреса: вул. Запорізька, 36а, м. Оріхів, 70500

тел.: 050-200-13-62

електронна скринька: zp22_probation@ukr.net 

Графік роботи:

понеділок – четвер: 08:00 – 17:00

п’ятниця: 09:00 – 16:45

обідня перерва: 12:00 – 12:45

вихідний: субота, неділя

Сторінка в Facebook: https://www.facebook.com/probation.zap/ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь