Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Службі зайнятості 29 років. Майже 877 тисяч громадян знайшли роботу

Дата: 24.12.2019 16:44
Кількість переглядів: 292

Фото без опису

21 грудня – день народження Державної служби зайнятості. З дня створення служба пройшла важливі етапи становлення та розвитку на ринку праці. Започаткування Державної служби зайнятості відбулося водночас із законодавчим визначенням такого соціально-економічного явища, як безробіття, усвідомленням суспільством, соціальними партнерами, органами влади нових процесів, що відбуваються на ринку праці.

Перших безробітних в Запорізькій області було зареєстровано в липні 1991 року. Час підтвердив своєчасність і нагальну потребу створення такої структури. Цього року відзначаємо 29 - річчя Державної служби зайнятості. 

Служба зайнятості: 29 років на ринку праці

За роки існування Запорізької обласної служби зайнятості отримали послуги більше ніж 2,4 млн. осіб, з них: працевлаштовано – 876,6 тис. громадян в т.ч.: з наданням дотації роботодавцю – 16,6 тис.  громадян,  шляхом компенсації єдиного внеску роботодавцям – 4,0 тис. осіб; шляхом надання одноразової виплати  допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності – 16,4 тис. громадян;

- пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення  кваліфікації – 180,2 тис. громадян; Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці ваучер на навчання та підвищення кваліфікації отримали 1,8 тис. громадян віком від 45 років

- взяли участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру – 281,5 тис. громадян.

Час не стоїть на місці, а разом з ним розвивається, модернізується та вдосконалюється і Служба зайнятості. У нашу роботу постійно впроваджуються сучасні інноваційні підходи. Головна мета яких допомогти роботодавцю якнайшвидше знайти працівника, а шукачеві  - роботу своє мрії.

Впроваджуючи нові сервіси та послуги для роботодавців та шукачів роботи, служба зайнятості досягає головної мети – вирішення питань зайнятості населення. Оперативний підбір кадрів, сприяння громадянам у підборі підходящої роботи, додаткове сприяння у працевлаштуванні окремих категорій громадян, які неконкурентоспроможні на ринку праці, професійне навчання на замовлення роботодавців, підвищення кваліфікації та оволодіння новою професією, надання ваучеру, організація громадських та тимчасових робіт, сприяння громадянам в організації підприємницької діяльності, проведення професійної орієнтації населення - всі ці послуги направлені на те, щоб допомогти безробітним знайти роботу, а підприємствам - працівників. Інформація про вакансії, відео вакансії, відео резюме пропонується клієнтам служби зайнятості сучасними сервісами: через офіційні сайти, соцмережі, консультації в режимі он-лайн та за телефоном,  працює «електронна черга» та «кабінет роботодавця». Впроваджено  новий клієнтоорієнтовний підхід -  інститут кар’єрних радників, які здійснюють індивідуальний супровід безробітного. Інститут консультанта роботодавця є другим етапом  розвитку сервісів державної служби зайнятості і планується введення у роботу служби зайнятості у 2020 році.

«Завдяки інноваціям роботу знайти стало зручніше та швидше. Наша мета - надання послуг на високопрофесійному рівні з залученням сучасних засобів комунікації як  безробітним, так і роботодавцям. Знайдемо работу разом!» - наголошує директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

 

Додаткову інформацію можна отримати у Оріхівській районній філії Запорізького обласного центру зайнятості 06141-4-46-44


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь