Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Закордонні експерти поділилися з запоріжцями досвідом розбудови міст і територій

Дата: 26.06.2019 15:48
Кількість переглядів: 310

Голові міст та об’єднаних територіальних громад Запорізької області взяли участь у XV Українському муніципальному форумі, який Асоціація міст України проводила в Одесі.
Протягом трьох днів представники ОМС, разом з закордонними експертами, обговорювали нагальні питання місцевого самоврядування.

У Форумі, зокрема, взяли участь заступник міського голови Вільнянська Віктор Плахотя, сільський голова Воздвижівки Віктор Тютюнник, заступник міського голови м.Мелітополь Ірина Рудакова, міський голова м.Пологи Юрій Коноваленко, міський голова Василівки Людмила Цибульняк, селищний голова смт.Веселе Петро Кіяшко, міський голова м.Молочанськ Володимир Вольвач, міський голова м.Токмак Ігор Котелевський, сільський голова Новоуспенівки Іван Сеник та сільський голова Новоданилівки Роман Селищев.
У перший день вони поспілкувались з закордонними експертами, обговорили питання бюджетного забезпечення територіальних громад, житлово-комунальне господарство, земельні відносини та містобудування, а також зміни у сфері освіти, охорони здоров’я та соціального захисту.
Надважливою темою, за словами учасників, стало обговорення завершення першого етапу реформи децентралізації. До речі, Прем’єр-міністр України вже провів нараду за підсумками XV Українського муніципального форуму, на якій обговорювалися питання прискорення процесу добровільного об’єднання територіальних громад. Прем’єр нагадав, що рішення, які пропонує Уряд для продовження реформи місцевого самоврядування дадуть можливість протягом 2020 року сформувати мережу ОТГ.
А вже незабаром стартує другий етап децентралізації: адміністративно-територіальна реформа, яка передбачає укрупнення районів в областях. Наприклад, щодо Запорізької, то тут і досі триває обговорення щодо кількості таких районів: скільки їх буде, 5 чи 6?
Взяв участь у Форумі і виконавчий директор Запорізького регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Бірюков. У День Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи він разом з колегами обговорили можливість всесторонньої допомоги громадам з підготовки та написання проектів та програм. А також надання спектру юридичного супроводу їх діяльності і проведення тематичних тренінгів відповідно до запитів громад.
Ігор Бірюков зазначив: "Таке обговорення майбутніх планів є вкрай важливим, адже разом рухаючись в одному напрямку є більше можливостей для досягнення спільної мети - успішного процвітання громад".
Відбулись також Круглі столи з питань публічної етики, відкритого врядування, рівності прав та можливостей, у яких взяли участь представники ОМС Запорізької області.
На Форумі голови громад-членів АМУ, у тому числі і запорізькі представники ОМС, обговорили відміну НКРЕКП нічного тарифу на електроенергію для підприємств. За результатами обговорення, було направлено звернення до Антимомопольного комітету України щодо сприяння у вирішенні цього питання, оскільки скасування нічного тарифу – це величезні втрати для місцевих бюджетів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь