Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

«Шлюб за добу» у Запоріжжі

Дата: 06.09.2019 15:02
Кількість переглядів: 469

            Кабінетом Міністрів України  з метою апробації європейських стандартів,  спрямованих на створення сприятливих умов для отримання фізичними особами адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану 13.07. 2016 року прийнято розпорядження № 502-р  «Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу».

           Наказом Міністерства юстиції України від 22.07.2016 № 2247/5 «Про реалізацію пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу» для забезпечення реалізації гарантованого державою права на шлюб установлено порядок та дії працівників відділів державної реєстрації шлюбу під час реалізаціх пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу.

           Відповідно до вищезазначених нормативно-правових актів послуга з організації проведення державної реєстрації шлюбу за обраним заявниками місцем у визначені ними строки надається суб’єктом господарювання – юридичною особою публічного права.

            У місті Запоріжжі такими суб’єктами господарювання є: Запорізька обласна філармонія Запорізької обласної ради; Запорізький академічний обласний українсько-драматичний театр ім.В.Г.Магара; позашкільний навчальний заклад «Комунарський районний центр молоді та школярів»; комунальний заклад «Центр надання послуг»;  Запорізька філія ДП «ЦОІ»; Палац кільтури «Хортицький».

           Замовник (громадяни, наречені) звертаються до Виконавця (суб’єкта господарювання) та укладають договір про надання послуги з організації проведення державної реєстрації шлюбу. Договором визначається дата і час надання послуги та місце надання послуги.

          Замовники (громадяни) подають Виконавцю такі документи: паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства. У разі, якщо Замовником є іноземець, додається документ, що підтверджує законність його перебування на території України.

           У разі якщо Замовники або один з них раніше перебували у шлюбі – документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним ( свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюбу, який є недійсним, тощо).

           Документи, які складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами українською мовою, засвідченими в установленому порядку.

          Документи про сплату державного мита та про сплату платних послуг, що надаються відділом державної реєстрації актів цивільного стану, додаються до заявки обовязково.

          Виконавець виготовляє копії представлених документів та своєчасно подає разом із заявкою на проведення державної реєстрації уповноваженому працівнику відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Виконавець забезпечує своєчасне прибуття уповноваженого працівника відділу державної реєстрації актів цивільного стану для надання послуги.

           Відділ державної реєстрації актів цивільного стану забезпечує невідкладне опрацювання заявки на проведення державної реєстрації шлюбу та договору про надання послуги з організації проведення державної реєстрації шлюбу, укладеного між заявниками та організатором державної реєстрації шлюбу.

            Працівники відділу державної реєстрації актів цивільного стану після прийняття заявки на проведення державної реєстрації шлюбу здійснюють перевірку у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян відомостей про сімейний стан осіб, які бажають зареєструвати шлюб, складають заяву про державну реєстрацію шлюбу та заяви на отримання платних послуг.

           Під час проведення державної реєстрації шлюбу у місці та у час, які визначені у заявці організатора державної реєстрації шлюбу, працівники відділу державної реєстрації актів цивільного стану забезпечують підписання заявниками заяви про державну реєстрацію шлюбу та заяв на отримання платних послуг; ознайомлюють наречених з умовами і порядком державної реєстрації шлюбу, їхніми правами та обов’язками як майбутніх подружжя і батьків, обов’язком повідомити один одного про стан свого здоров’я, попереджають наречених про відповідальність за приховання відомостей про наявність перешкод для реєстрації шлюбу та інформують щодо можливості здійснення ними медичного обстеження. Також відділ державної реєстрації актів цивільного стану організовує та надає платні послуги.

           На теперішній час у рамках Пілотного проекту проводять реєстрацію шлюбу всі відділи державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі. У 2019 році відділами державної реєстрації актів цивільного стану міста Запоріжжя вже зареєстровано у рамках пілотного проекту 435 шлюбів. З моменту запровадження у місті Запоріжжі скористалися такою послугою 1323 пари.       

           Контактні телефони, по яким можна зєднатися з організаторами – 0978215202;  0667800427; 0676123224; 0971122776; 0976044814; 0674255833.

           Будь ласка, запрошуємо всіх бажаючих зареєструвати шлюб за добу!

 

 

Заступник начальника відділу

державної реєстрації актів

цивільного стану Управління

державної реєстрації Головного

територіального управління

юстиції у Запорізькій області                                           С.Г.Усенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь