Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Попередження про безквитковий проїзд приміським залізничним транспортом

Дата: 15.08.2019 08:20
Кількість переглядів: 447

Фото без описуВідповідно до Наказу Міністерства транспорту та зв'язку України від 27.12.2006 року №1196 (зі змінами, поточна редакція від 09.04.2019 року) "Про затвердження Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України" повідомляємо: 

18.6. Якщо під час здійснення контролю поїзда виявлено пасажира без проїзного документа або з безплатним проїзним документом, але за відсутності у пасажира документа, що підтверджує право на таку пільгу, то він уважається безквитковим і повинен сплатити штраф та оплатити проїзд від станції посадки до місця призначення.

Також уважається безквитковим пасажир, який здійснює поїздку за проїзним документом, прізвище та ім'я в якому не відповідають даним документа, що посвідчує особу.

18.7. Якщо пасажир здійснював поїздку на підставі пільгового проїзного документа, оформленого зі знижкою вартості проїзду, не підтвердженого документом про право на таку пільгу, то він повинен сплатити штраф та доплату до вартості повного проїзного документа від станції посадки до станції призначення, зазначених у проїзному документі.

18.8. Якщо пасажир не має коштів або відмовляється від оплати штрафу та проїзду, то він повинен залишити поїзд на найближчій станції, де є зупинка. При цьому відповідальними особами залізничного транспорту відповідно до законодавства оформлюється протокол про адміністративне правопорушення.

18.9. Штраф оформляється квитанцією, а проїзд - проїзним документом.

18.10. У разі перевезення дітей віком від 6 до 14 років без дитячих проїзних документів з пасажира-супровідника дитини стягується штраф згідно із законодавством. Для продовження поїздки супровідник повинен сплатити вартість проїзду дитини за весь шлях прямування.

18.11. При перевезенні за дитячими проїзними документами дітей віком старше 14 років на їх супровідника накладається штраф. Крім цього, супровідник повинен сплатити різницю між вартістю повного і дитячого проїзного документа від станції початкового відправлення до станції призначення. Діти, які прямують без супроводжуючої особи і проїзного документа, повинні бути передані начальником поїзда (старшим стюардом) на найближчій великій станції представникам правоохоронних органів з оформленням відповідного документа.

18.12. Пасажир, який загубив проїзний документ після посадки в поїзд, звільняється від сплати штрафу, якщо факт того, що проїзний документ дійсно загублений, буде доведено. На подальший шлях пасажир зобов'язаний купити новий проїзний документ або залишити поїзд.

18.13. Проїзні та перевізні документи з інформацією, доповненнями, виправленнями, зробленими не вповноваженими на це особами, уважаються недійсними, а пасажири з такими документами вважаються безквитковими.

18.14. З пасажира, який помилково сів у поїзд не того напрямку, який зазначено в проїзному документі, штраф не стягується.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь