Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

У Запорізькій області визначені найбільші мінімізатори заробітних плат

Дата: 19.06.2019 13:22
Кількість переглядів: 342

Фото без опису

Всього у переліку фіскальної служби регіону понад 3500 роботодавців, які упродовж останнього кварталу офіційно недоплачували своїм працівникам встановлений державою рівень зарплат.

Більш ніж 67 відсотків з цієї кількості займають підприємства оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту (936), підприємства переробки (492), фірми, що проводять операції з нерухомістю (391), агровиробники (273), будівельні компанії (268) тощо.

Найбільші мінімізатори заробітних плат зареєстровані у м. Запоріжжя – 2460, у м. Мелітополь – 261 та у м. Бердянськ – 176, найменше таких працедавців у Михайлiвському (13), Чернігівському (10), Розiвському (6) та Великобiлозерському районах (2).

Як зауважив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, поряд із стабільно високим рівнем добровільної сплати податків у регіоні, деякі суб'єкти господарювання економлять на заробітних платах найманим робітникам, нараховують їх на наднизькому рівні та у такий спосіб недоплачують належні суми податків до бюджетів.

Фахівці фіскальної служби регіону постійно здійснюють моніторинг таких підприємств і проводять з ними роз'яснювальну роботу. Під час цих заходів доводиться основна вимога – заробітна плата повинна бути легальною та у розмірах, не нижче встановлених законодавством.

З початку року на спільних засіданнях за участю представників інших органів виконавчої влади та на робочих групах заслухано керівників 1764 підприємств. У результаті майже 98 відсотків із них підвищили рівень оплати праці. До бюджетів і соцфондів додатково надійшло близько двох мільйонів гривень єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь