Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Від приймання туристів запорізькі громади отримали перший мільйон

Дата: 12.06.2019 13:11
Кількість переглядів: 341

Фото без опису

За перші п'ять місяців року перед початком курортного сезону до місцевих бюджетів надійшов мільйон гривень туристичного збору. В. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько наголосив на суттєвому зростанні надходжень цього платежу до скарбниць громад. Порівняно з минулим роком вони збільшились на 600 тисяч або на 150 відсотків.

Зокрема, у травні до бюджетів було сплачено 413 тисяч, в той час як у травні минулого року збір склав 113 тисяч.

Найбільші суми у січні-травні 2019 року отримала міська казна Запоріжжя – 622 тисячі, до скарбниць Якимівського та Приазовського районів спрямовано 202 тисячі, м. Бердянськ, Бердянського і Приморського районів – 113 тисяч.

Нагадаємо, у 2019 році суттєво змінились ставки туристичного збору. Вони встановлені у таких розмірах: до 0,5 відсотка від розміру мінімальної зарплати – для внутрішнього туризму та до 5 відсотків – для в’їзного туризму за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі). При цьому сільські, селищні та міські ради своїми рішеннями самостійно визначають розмір податку.

Справляння туристичного збору здійснюють податкові агенти, у тому числі адміністрації готелів, кемпінгів, гуртожитків, санаторно-курортних закладів, квартирно-посередницькі організації тощо. Вони щоквартально мають подавати до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації декларацію з туристичного збору.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь