Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

ЗВІТ сільського голови про роботу Малотокмачанської сільської ради за 2018 рік

Дата: 08.04.2019 13:27
Кількість переглядів: 721

Фото без опису         Відповідно до вимог чинного законодавства України, а саме Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», звітую перед вами про свою роботу на посаді голови Малотокмачанської об’єднаної територіальної громади впродовж 2018 року.      Вже другий рік поспіль завдяки плідній та злагодженій співпраці всіх структур, наша громада розвивається, даючи свої результати.

         На сьогодні Малотокмачанська об’єднана територіальна громада є повноцінною територіальною одиницею, до складу якої входить 4 населених пункти –    села Мала Токмачка, Білогір’я, Новопокровка, Лугівське, загальною чисельністю населення – 3551 чоловік, загальною площею – 17171 га, налічує 1866 приватних житлових та 7 багатоповерхових будинків, обсяг доходів сільського бюджету (власні доходи за показниками бюджету 2018 року) 11238,997 тис.грн. та субвенції 12386,607 тис.грн.

         Одним з визначальних напрямків своєї діяльності сільська рада вважає підвищення ролі депутатів, постійних комісій, виконавчих органів ради у вирішенні питань сільського буття.

         Малотокмачанська сільська рада складається з 14 депутатів та 7 членів виконавчого комітету.

         Протягом звітного періоду було проведено 11 засідань сільської ради та 12 засідань виконавчого комітету, прийнято 322 рішення, які мають важливе соціально-економічне та культурне значення.

Фото без опису         Важливим спектром діяльності сільської ради є регулювання земельних відносин на селі та здійснення земельної реформи.

         До сільської ради цього року надійшло 86 заяв по земельних питаннях, прийнято 62 рішення на відведення земельних ділянок, з них – затверджено 5 технічних документацій на приватизацію. Також було затверджено 8 проектів відведення земельних ділянок та заключено 1 договір оренди земельної ділянки. Окрім цього здійснено 4 вилучення земельних ділянок. Важливим досягненням цього року стало отримання земель в комунальну власність нашої громади поза межами населених пунктів громади (2171,8302 га).

         Одним з основних напрямків держави є соціальне забезпечення та соціальна допомога. Сільська рада є одним із суб’єктів, який забезпечує реалізацію права кожного громадянина на допомогу від держави відповідно до свого соціального статусу. Так, в 2018 році  допомогу отримали  55 малозабезпечених сімей.

         Користується попитом також послуга оформлення субсидій. За 2018 рік було оформлено 259 субсидій.

         Хочеться наголосити, що всі здобутки ми маємо завдяки наполегливості та працеспроможності мешканців громади – платників податків до місцевого бюджету, а також підприємств, організацій, установ, що розташовані на території сільської ради. Важливим показником розвитку громади є той факт, що за звітний період ми прожили на свої кошти без боргів, суттєвих негараздів і з певними результатами. Наші успіхи і досягнення – це спільна праця і вагомий внесок кожного жителя.

         Одним з найважливіших своїх завдань сільська рада вважає належне утримання закладів соціальної сфери, а саме: КЗ «ДНЗ «Казка», КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.», які повністю забезпечені педагогічними кадрами, помічниками та обслуговуючим персоналом. Заборгованість по заробітній платі відсутня.

         Проблеми освітян є першочерговими, адже в навчальних закладах плекається майбутнє нашої громади. Лише протягом 2018 року на утримання цих закладів направлені кошти у сумі 913 170,23 тис.грн. За кошти сільського бюджету для КЗ «ДНЗ «Казка» придбано:

  • Комп’ютерне обладнання (11 977 тис.грн)
  • Телевізор (18 900 тис. грн)
  • Водонагрівачі  (6 200 тис.грн)
  • Дитячі меблі   (  1 211 475 тис.грн.)   
  • Господарчі товари  (15 475 тис.грн.)

Фото без описуФото без опису

 

 

         Також здійснено капітальний ремонт приміщень другого поверху Комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад «Казка» (299 495 тис.грн)

Фото без опису

Фото без опису

 

   

 

 

 

 

 

 

         Важлива стала осінь  2018 року для КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ступенів». Стартувала Концепція реалізації державної політики у сфері реформування середньої освіти «Нова українська школа». Саме на її реалізацію було виділено кошти місцевого бюджету, а саме:

Фото без опису- меблі (122 300 тис. грн)

- комп’ютерні комплекти (19 927 тис.грн)

- телевізор (18 900 тис.грн)

- дидактичні матеріали (43 433,32 тис.грн)

- мультимедійний комплект (53 999 тис.грн)

         Окрім цього, для облаштування внутрішнього приміщення будівлі закладу було виділено кошти на закупівлю таких товарів:

  • фарба (18 056 тис.грн)
  • вимикачі, світильники (4 144 тис.грн)
  • шпаклівка (3 020 тис.грн)
  • контейнера (5 220 тис.грн)
  • двері металеві (4 900 тис.грн)
  • карнизи (1 960 тис.грн)
  • лінолеум (48 286 тис.грн)
  • жалюзі (8 110 тис.грн)
  • цемент (945 тис.грн)
  • матеріали для виготовлення меблів (20 275 тис.грн)
  • дитячий килим-доріжка (1 650 тис.грн)
  • дезактин (3 084 тис.грн)
  • насос (3 900 тис.грн)
  • панелі світлодіодні (7 200 тис.грн)
  • інші господарські товари (14 486 тис.грн)

         З метою забезпечення вихованців ДНЗ та учнів школи повноцінним харчуванням сільська рада здійснює систематичний контроль за дотриманням норм харчування, передбачених чинним законодавством України, та своєчасним завезенням якісної продукції. Здійснюється постійний підвіз вихованців садка та учнів школи двома шкільними автобусами.

Фото без опису         Амбулаторія загальної практики сімейної медицини знаходиться на утриманні сільського бюджету. На галузь охорони здоров’я в 2018 році було направлено кошти у сумі 688 667,14 тис.грн. Успішно реалізовано проект «Капітальний ремонт даху Малотокмачанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул.Шевченка, 167 с.Мала Токмачка Оріхівського району Запорізької області» на суму 639 304 тис.грн. 

         Розвиваючись, як громада, розвивається і наша культура. Так, 2018 року здійснено капітальний ремонт сільського Будинку культури, а саме покриття зовнішніх стін будівлі штукатуркою, декоративне оздоблення фасаду та цоколю (335 306  тис.грн);

а також придбано:

  • Костюми сценічні (5 697 тис.грн.)
  • Звукове обладнання (37 500 тис.грн.)
  • Господарчі товари (фарба, щітки, розчинник, еколампочки) (3 159,50 тис.грн.)

Фото без опису         За звітний період у Малотокмачанському сільському будинку культури було проведено 55 культурно-масових заходів. Традиційно відзначаються такі свята як різдвяні свята, Масляна, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Всесвітній день дітей, День Конституції, День Прапора, День працівників сільського господарства. Уже вдруге проводився так припавший до душі громаді День Рибалки. А новою традицією стало проведення Малотокмачанського ярмарку, куди поз’їжджалися вже знайомі нам колективи із с.Нестерянка «Гарні Молодиці» та Театр мініатюр «Браво» м.Вільнянськ. Яскраво відсвяткували і  235-річчя з дня заснування села Мала Токмачка.

 

Фото без опису         В цьому році з метою проведення етнографічної експедиції до с.Мала Токмачка завітали студенти 3 курсу історичного факультету Запорізького національного університету, результатом якої стала велика збірка історичного матеріалу села Мала Токмачка, з якою можна ознайомитись у Малотокмачанській сільській раді та КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.».

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису         Визначною подією в житті нашої громади стало затвердження офіційної символіки  Малотокмачанської сільської ради – прапор, герб та гімн.

                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Щороку жителі нашої громади беруть активну участь у благодійній акції «Великодній кошик солдату», збираючи для воїнів АТО різноманітну продукцію.

         За кошти державного та сільського бюджету здійснено реконструкцію вуличного освітлення в с.Білогір’я (742 215 тис.грн) і вул.Миру від будинку №108 по №177 (240 497 тис.грн). За рахунок коштів місцевого бюджету закуплено світильники світодіодні LEDST-50 ВТ та відновлено освітлення по вулицях Могучанська, Лугова, Судинська. Електромонтером КП «Малотокмачанське» Мацковим Ю.М. проведено монтаж ліній.  

         Продовжуються роботи по об’єкту «Реконструкція системи водовідведення за адресою: вул.Привокзальна №№1-6 в с.Мала Токмачка Оріхівського району Запорізької області».

         Розпочато поточний ремонт адмінбудинку Малотокмачанської сільської ради, а саме ремонт ґанку та благоустрій прилеглої території (173 668,36 тис.грн). Також було придбано комп’ютерне обладнання (71 862 тис.грн) та господарчі товари для робіт по благоустрою (фарба –7 120 тис.грн, цемент –1 500 тис.грн, відра, білизнá, лампи, сантехніка –15 509 тис.грн).

 Фото без описуФото без опису         Для маленьких мешканців нашої громади придбано та встановлено 3 ігрових майданчика – в с.Новопокровка, в с.Білогір’я та в КЗ «ДНЗ «Казка»(28 050 тис.грн, 43 440 тис.грн і 28 400 тис.грн).

 

    

         В с.Новопокровка відбулося встановлення нової Башти Рожновського, яка забезпечує усіх мешканців села питною водою (189 994тис.грн), а в с.Білогір’я здійснено капітальний ремонт огорожі фельдшерсько-акушерського пункту та господарської будівлі по вул.Миру, 6 (83 508 тис.грн).

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         В грудні 2018 року придбано квартиру за рахунок обласного та сільського бюджету дитині сироті Пінчуку Дмитру Валерійовичу, 27.07.1999 року народження, який перебував на обліку  дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування на отримання позачергового  житла.  (123 145 тис.грн.)

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

         Під постійним наглядом перебуває Меморіальний комплекс загиблим воїнам в центрі села, пам’ятний знак «Врятоване поле» односельчанам, що загинули в роки Другої світової війни, кладовища населених пунктів громади та військові поховання на них.

         В с.Лугівське здійснено реставрацію пам’ятника загиблим воїнам в роки Другої світової війни (29 486 тис.грн).

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         В 2018 році проведено 20 суботників з залученням трудових колективів підприємств, установ, організацій та мешканців села, в ході яких здійснювалося прибирання територій місць загального користування, здійснювалась побілка дерев та бордюрів.Фото без опису

         До поминальних днів проведено прибирання територій кладовищ, влітку здійснювалися систематичні обкоси.

         Сільська рада та її актив ведуть широку роз’яснювальну роботу серед населення з питань підтримки належного санітарного стану в селах громади, його благоустрою, прагнуть оперативно реагувати на прояви порушень санітарних норм і правил.

         Дякую за плідну співпрацю та сподіваюсь на подальшу спільну роботу у реалізації нових проектів, аби вивести нашу громаду на новий рівень розвитку і підвищення загального добробуту всіх мешканців громади!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь