Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Кампанія "Декларування 2019": топ запитань від запоріжців

Дата: 12.02.2019 13:09
Кількість переглядів: 332

Фото без опису

Фахівці Головного управління ДФС у Запорізькій області провели черговий сеанс телефонного зв'язку "гаряча лінія" на тему "Декларування доходів громадян за 2018 рік", під час якого мешканці Запорізької області почули відповіді на свої запитання.

Наводимо найактуальніші на цьому тижні питання:

 

В який податковий орган необхідно надати декларацію про доходи, якщо я мешкаю на території Хортицького району?

Для подання податкової декларації про майновий стан і доходи громадян платники податків Запорізької області можуть звертатися до територіальних підрозділів, які виконують повноваження Головного управління ДФС на відповідній території.

Територію Хортицького району м. Запоріжжя обслуговує Вознесенівське управління ГУ ДФС у Запорізькій області, яке розташоване за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 14.

Також для зручності декларантів передбачена можливість подання звіту через "Електронний кабінет платника податків".

 

Я бажаю скористатися правом на нарахування податкової знижки за освітні послуги дитини. Минулого року я уклала додаткову угоду до договору про навчання у ВНЗ щодо збільшення вартості навчання. Які документи мені необхідно надати, щоб скористатися податковою знижкою? В який термін потрібно надати таку декларацію?

Право на користування податковою знижкою, зокрема, надається за послуги, сплачені на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для здобуття середньо-професійної або вищої освіти.

Як і раніше, право на отримання податкової знижки має платник податку або член сім’ї першого ступеня спорідненості. В вашому випадку це один із батьків.

Фізична особа, яка має право скористатися податковою знижкою щодо суми коштів, сплачених за навчання, на вимогу контролюючого органу, крім декларації про майновий стан і доходи, надає: відповідні платіжні та розрахункові документи, зокрема, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери; договір з навчальним закладом, додаткову угоду за наявності; довідку про отримані у звітному році доходи; документи, які підтверджують ступінь споріднення тощо.

Для прискорення проведення контролюючим органом розрахунку сум, що підлягають поверненню з бюджету, і забезпечення правильності визначення зазначених сум доцільно надавати до контролюючого органу копії зазначених документів.

Слід зазначити, що громадяни, які бажають скористатися правом на нарахування податкової знижки, мають право надати декларацію до кінця року, наступного за звітним, тобто до 31 грудня 2019 року.

 

Минулого року я, громадянка України, отримала у спадщину будинок від батька, який також був громадянином України. При отриманні Свідоцтва про право на спадщину я не сплачувала податок. Інші доходи, які підлягають декларуванню, відсутні.

Чи необхідно у зазначеному випадку надавати річну податкову декларацію?

Оподаткування об’єктів спадщини залежить від ступеня споріднення спадкодавця і спадкоємця та резидентського статусу.

За нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб оподатковуються об'єкти спадщини, що успадковуються членами сім'ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення. Батько, зокрема, належить до членів сім'ї спадкодавця першого ступеню споріднення.

Обов’язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи, зокрема, у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку.

Отже, Ви можете не подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, але за умови відсутності інших підстав для подання декларації.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь