Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2018 14:33
Кількість переглядів: 577

Фото без опису

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам’ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.

Горем і болем війна увірвалася в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла  вона через кожне серце, кожну долю.

Указом Президента України від 17-го листопада 2000-го року              № 1245 з метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної Війни 1941 – 1945 років, їх подвигу та жертовність, Україна встановила День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Найкривавішу в історії людства війну зафіксовано у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх, літературних творах, кінострічках. На честь героїв споруджено пам’ятні знаки та обеліски.

Вже мало залишилося в живих, хто зі зброєю в руках захищали тоді нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишився у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників.

Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь