Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

Етнографічна ескпедиція по стежках історії села Мала Токмачка

Дата: 04.06.2018 20:27
Кількість переглядів: 1438

Історія села Мала Токмачка бере свій початок ще у далекому 1795 році, коли вихідці із чернігівської, полтавської та київської губерній поселилися на токмачанській землі. Існує багато легенд та переказів про походження назви села.

Історичним минулим зацікавилися студенти 3 курсу історичного факультету Запорізького національного університету. Тож 4 червня 2018 року 10 студентів та аспірант разом з керівником етнографічної практики Білівненком Сергієм Миколайовичем прибули до Малої Токмачки з метою зібрати матеріали з історії села, в першу чергу – усні оповіді старожилів, етнографічні матеріали – звичаї, традиції, обряди. Це вже 18 сезон такої експедиції, адже юнакам та дівчатам подобається досліджувати історичну долю кожного куточка нашої Батьківщини. Починаючи з 5 червня і протягом 2 тижнів студенти з керівником будуть подорожувати селом та опитувати малотокмачан про їхні спогади, бесідувати зі старожилами про минулі часи, знаходячи нові цікаві факти із життя села.

Фото без опису

Результатом роботи молоді має стати етнографічна збірка оповідей жителів, котра потім буде представлена до уваги всіх зацікавлених громадян!

Тож просимо віднестися з розумінням і, якщо ви володієте будь-якою інформацією, або ваші бабусі та дідусі мають свої спогади, пов’язані з історією села, посприяти у проведенні такого заходу на території села Мала Токмачка.

Дякуємо за сприяння у проведенні етнографічної експедиції жительці нашого села – Остряниці Оксані!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь