Малотокмачанська громада

Запорізька область, Пологівський район

День пам’яті жертв Голодомору та масових репресій

Дата: 28.11.2017 15:00
Кількість переглядів: 534

Згідно з Указом Президента України, починаючи з 2000 р. у четверту суботу листопада в нашій державі щорічно відзначається День пам'яті жертв Голодомору і масових політичних репресій.

Голодомор став найбільшою трагедією за всю історію українського народу. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Демографічна катастрофа посіяла в душах мільйонів людей фізіологічне почуття страху, необоротно вплинула на генофонд нації.

Масові репресії не тільки призвели до фізичного винищення найбільш активної та інтелектуальної частини нації, а й понівечили долю багатьох людей, пов'язаних родинними узами з репресованими, — т.зв. "членів сімей ворогів народу", сприяли моральному розтлінню тих, кого терор не торкнувся. За розмахом знищення населення власної країни комуністичний терор не знає собі рівних у світовій історії. ВІН залишився в пам'яті людства під назвою Великого Терору.

27 листопада на території Малотокмачанської православної церкви відбулося відкриття пам’ятного знаку «Жертвам Голодомору та масових репресій» 1932-1937 рр. На заході були присутні сільський голова Малахатка А.М., учні КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.», мешканці села.

Отець Іоан прочитав священну молитву за упокій душі загинувших, освятив пам’ятний знак священною водою, а учні запалили свічки пам’яті.

Сільський голова Малахатка Анатолій Миколайович звернувся зі словом до присутніх, наголосивши про великі втрати українського народу у зв’язку з трагічними подіями: загалом за той час загинуло приблизно 12 млн осіб, більше, ніж за часів Великої Вітчизняної війни. Також сільський голова наголосив на необхідності пам’ятати про ці події та цінувати те, що зараз ми маємо.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь